Praktische informatie EMDR opleiding

Naast uitgebreide theorie over het brein is er veel gelegenheid om praktisch te oefenen. Nieuw EMDR en autisme!

Dag 1: Wat is EMDR, de toepassing. Normale en traumatische verwerking. De verschillende delen van het brein. Contra-indicaties. De 8 fasen van de EMDR, proefsessie ter illustratie.

Dag 2: Wat zijn fobieën (DSM). EMDRgebruiken bij een fobie. Oefensessies. RDI en hoe dit in te zetten, hartcoherentie theorie, toepassing en ervaren

Dag 3: Wat is een neurose. Waar moet je op letten bij neuroses. Kleine en grote “T” trauma’s, schema van de neurose, gebruik RDI en oefensessies.

Dag 4: EMDR bij kinderen van verschillende leeftijden. Verschillen EMDR bij volwassenen en kinderen. EMDR bij rouw en scheiding. Fasen van rouw. Depressies en hoe EMDR in te zetten.

Dag 5: Wat is het transpersoonlijke. Ervaringsoefeningen. Mindfulness, gebruik CD met meditaties. Inzetten visualisaties. Bewustzijnsoefeningen.

Dag 6: Wat is life review. Wanneer kan je het inzetten. Verschillen gewone EMDR en life review. Werken met omgekeerde SUD. Oefensessies.

De 6 opleidings dagen worden als geheel aangeboden aan therapeuten, die graag geschoold willen worden in het toepassen van EMDR. De opleidingsdagen zijn inclusief koffie/thee, werkboek en cd’s. Tijdens en na de opleiding bestaat de mogelijkheid voor telefonische supervisie. De bijscholing EMDR is opnieuw geaccrediteerd en gecertificeerd door de SKB, scholingscategorieSKB-D/studie-uren 41. Er wordt 100% aanwezigheid verwacht.

Plaats: De Verwondering, centrum voor innerlijke vrijheid. Lemenweg 2, 9533 TB Drouwen. www.verwondering.eu

Docenten: Fokke Slootstra, Marijke Hartman en mogelijk nog een gastdocent.

Kosten: E 875,- De kosten dienen voor aanvang van de eerste scholingsdag te worden voldaan op rekening NL74 INGB 0000 061447 t.n.v. F. Slootstra e/o Hartman te Drouwen. Bij annulering vanaf 4 weken van te voren worden annuleringskosten in rekening gebracht (50%). Bij annuleringvanaf 2 weken is het gehele bedrag verschuldigd.

Data en tijden: 5,6 juni, 3,4 juli, 31 juli en 31 aug. 2020.. Alle dagen : 10.00- 17.00 uur. (overnachting tegen kleine vergoeding mogelijk).

Opgave: via 0599-512798 of via info@verwondering.eu.