Breng je leven op orde

foto voorkant boek, Breng je leven op orde
"Oefeningen in het verkrijgen van psychologische en spirituele vrijheid."

Hoe kunnen we ons leven weer op orde brengen? In dit boek reikt Tools for life-therapeut Fokke Slootstra de lezer de tools aan om dat te bereiken, door middel van heldere, concrete oefeningen en voorbeelden uit de praktijk. De oefeningen zijn gericht op zelfkennis, acceptatie van jezelf zoals je bent, en daarnaast op het verkrijgen van innerlijke vrijheid.

Slootstra maakt onderscheid tussen psychologische en ultieme vrijheid. Hij zet uiteen hoe onze programmering onze reacties en emoties triggert. Door bewust voelen, uiten, kiezen, losmaken en vergeven, verkrijgen we eerst psychologische vrijheid. Pas dan kan er gewerkt worden aan de ultieme vrijheid door een ander perspectief met betrekking tot jezelf in te nemen. Je gaat nadenken over wat je ego nu precies behelst en realiseert je dat alles één is.

Kortom: in dit boek streef je eerst naar 'helemaal jezelf in de wereld zijn' om daarna 'helemaal de wereld in je Zelf' te zien.

Over de auteur
Fokke Slootstra is al 20 jaar Tools for life-therapeut en specialist in het doorgronden van de problematiek van de menselijke geest. Breng je leven op orde is zijn derde boek na het zeer goed ontvangen EMDR, het wonder van een zichzelf genezend brein.

U kunt het boek bestellen voor 14,95, exclusief 1,95 verzendkosten

Het boek begint met het mooie verhaal van de regenmaker om duidelijk te maken hoe waardevol het is om jezelf en je leven op orde te brengen. Dit kan op een psychologische en een spirituele manier gebeuren. Bij de psychologische manier gaat het vooral om bewust worden hoe we in ons verleden geprogrammeerd zijn. Bij de spirituele manier om jezelf weer op orde te brengen gaat het vooral om het inzicht dat de werkelijkheid in essentie zelfloos is. Alhoewel sommige advaita-leraren geen heil zien in therapie ben ik het eens met Slootstra wanneer hij schrijft dat het belangrijk is voor onze spirituele groei dat we een gezond en stevig ego ontwikkelen, dat keuzes kan maken en grenzen durft stellen. Wanneer dat niet zo is, kan therapie een waardevolle bijdrage leveren. Een gezonde egostructuur is nodig om de diepere lagen van het bewustzijn te onderzoeken, anders zouden we door de grenzeloze openheid van het Gewaarzijn omver geblazen kunnen worden. Samengevat kan gezegd worden dat de psychologische aanpak ons dichter bij onze essentie brengt terwijl de spirituele aanpak onze essentie leert herkennen. Dit boek is helder en goed gestructureerd opgebouwd, doorspekt met casussen, verduidelijkingen, kernachtige citaten en natuurfoto’s. Daarbovenop zijn er waardevolle oefeningen om je leven zowel op een psychologische als op een spirituele manier op orde te krijgen.