De krachtige waarheid van Al wat Is

foto voorkant boek, De krachtige waarheid van Al wat Is
"innerlijke vrijheid, juist nu!"

Fokke Slootstra's zoektocht naar zin en bestemming van het leven begon al toen hij zes jaar was. Het was feest in het dorp waar hij woonde en langs de vaart hingen prachtige felgekleurde lichtjes. Maar thuis was de sfeer heel anders, het was voor het eerst dat hij zijn vader zag huilen, want zijn oma was overleden. De jonge Fokke vroeg zich af "kun je zomaar doodgaan, wanneer gebeurt dat dan en wie ben ik dan als mens dat ik ook maar zo weer kan verdwijnen." In zijn puberteit en volwassenheid zette de zoektocht naar de betekenis van het leven zich voort en verdiepten zijn inzichten.
In dit boek nodigt hij de lezer uit, zich mee te laten voeren op een interessante ontdekkingsreis, vol verwondering van het mysterie wat leven heet, door de fascinerende wereld van psychotherapie en spiritualiteit.
Het boek begint met de beschrijving van de Bron, ook wel God, Tao of Zijn genoemd. In de twee hoofdstukken "Het geheim van onze herinneringen" en "De stromende aard van de werkelijkheid", word je als lezer meegenomen naar het mysterie van de ontdekkingen van de kwantumfysica en hoe we die ontdekkingen ook praktisch in ons leven kunnen vertalen.
Een boek over psychotherapie en spiritualiteit ontkomt er niet aan ook in te gaan op crises in onze partnerrelaties en op welke manier we deze relaties kunnen gebruiken, in de goede zin van het woord, voor bewustwording en persoonlijke groei.
Tot slot wordt in het hoofdstuk "De spirituele bypass", de wijd verbreide neiging om spirituele beoefening te gebruiken om bepaalde emotionele en/of persoonlijke onafgemaakte zaken te omzeilen of te verdoezelen, besproken.
Het is Fokke zijn passie, al zijn hele leven, om op een intense manier te werken met mensen zodat zij tot bewustwording, vrede en vrijheid komen. In dit boeiende en verhelderende boek deelt Slootstra rijkelijk uit zijn verworven ervaringen. Het is een steun voor allen die de diepte in duiken.

U kunt het boek bij ons bestellen voor 17,50 exclusief 1,99 verzendkosten

Recensie door mini58

Fokke benadert op creatieve wijze, in zijn eigen stijl, de vraagstukken van zingeving en innerlijke vrijheid.Hij legt uit dat wij oude programmeringen meedragen, onbewuste zaken die ons op enig moment parten kunnen spelen in ons leven, ons werk en onze relaties. Hier inzicht in verkrijgen, werkt bevrijdend en neemt barrières weg.Op grond van zijn eigen ontwikkeling en zijn praktijkervaringen bepleit Fokke een integrale benadering die hij toelicht met veel herkenbare voorbeelden.Fokke voert de lezer mee op een ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de psychotherapie en spiritualiteit, en het is heel waardevol dat hij de moeite heeft genomen zijn inzichten in dit boek te verwoorden.


Recensie door Hetty

Fokke roept in dit boek op om op pad te gaan en je eigen persoonlijke waarheid te zoeken van je verleden en bewust te worden van de Bron van je bestaan. Het grootste deel van je bewustzijn is immers onbewust.Het kan je helpen te ontdekken waarom je op een bepaald moment in je leven vastloopt en hoe daarmee om te gaan.Een uitdaging voor iedereen en bovendien een een prettig te lezen boek met diepgang.