Relatietherapie

Tijd: op afspraak
Kosten: 75,- per sessie
Skills:

De meeste relaties gaan erop vooruit wanneer beide ophouden zich te richten op wat ze niet van elkaar krijgen, maar zich concentreren op wat ze aan elkaar kunnen geven. Je partner, hoe moeilijk ook, bied je een absoluut verbijsterende kans om te groeien en je als mededogend mens te ontwikkelen.

Zoals Paul Ferrini in bovenstaande tekst zo mooi verwoord, biedt elke partnerrelatie ons een enorme kans om te groeien en ons als mededogend mens te ontwikkelen. Hoe kan het dat dit voor de meest mensen zo lastig is en dat zoveel relaties stuk gaan? In een intieme relatie verliezen we onszelf het gemakkelijkst in oude problemen en conditioneringen. Daar raken we de weg in kwijt en gewoontes zijn hardnekkig. Daarnaast hebben we ook collectief allerlei beelden en mythes over relaties meegekregen bijv. je moet gemeenschappelijke interesses hebben, of de mythe van romantiek.

Vaak realiseren we ons niet dat elke intieme relatie een aantal fasen doorloopt, waarbij in elke fase een crises kan ontstaan. Stoppen, of doorgroeien naar de volgende fase. Het bewust maken van de fase waar je in zit kan helpen om zaken onder ogen te zien, mythen los te laten en het geeft een ruggensteun dat elke relatie door deze moeilijke periodes heen kan groeien. Therapie vraagt bereidheid om naar jezelf te kijken. Ieder leert op zich en je leert van elkaar, vaak een ontroerend proces, dat de liefde voor jezelf en de ander vergroot. Jullie krijgen zicht op oude kwetsingen en hoe die los te laten. Je wordt je bewust van de waarden in de relatie. Jullie leren helder en duidelijk te communiceren en je hart meer en meer te openen.