Jaargroep Cursus in Wonderen

Kosten: 160,- Tussentijds instromen mogelijk.

Heerenveen: Trinitas, C. Van Schellingeweg 1, 8442 EZ Heerenveen.

Raalte: Synogoge, Stationsstraat 21, 8102 EB Raalte.

Start:

Heerenveen: 4 okt., 8 nov., 13 dec. 2019 en 3 jan., 7 febr., 6 mrt., 3 april, en 1 mei 2020. Van 14.00 - 16.00 uur.

Raalte: 6 okt., 10 nov., 15 dec. 2019 en 5 jan., 9 febr., 8 mrt., 5 april, en 3 mei 2020. Van 14.00-16.00 uur. 

 

foto buiten citaat smile
"Laat me inzien dat al mijn problemen zijn opgelost, er woont licht, vreugde en vrede in mij".
(citaat uit een Cursus in Wonderen)

Als je op het punt staat iets te doen, te zeggen of te schrijven is het behulpzaam je altijd eerst af te vragen “is het scheidend of verbindend”. Deze suggestie komt van Gerald Jampolsky, een Amerikaanse leraar van een cursus in wonderen. In mijn ervaring is het een zeer bruikbare en praktische aanwijzing die helpt om het gedachtegoed van de cursus in het dagelijkse leven gemakkelijker te kunnen toepassen. In deze jaargroep gaan we met elkaar onderzoeken wat de talloze illusies van het ego zijn, hoe we steeds onszelf en anderen deze illusies kunnen vergeven en hoe we ons steeds weer kunnen openen voor de wonderstaat. In bovenstaande titel zal het  duidelijk zijn dat als het scheidend is wat we doen, het van het ego komt. Is het verbindend dan komt het van de Liefde, de Heilige Geest of onze ware natuur. In essentie zijn we heel en volkomen één met al wat is. Al heel vroeg hebben we echter geleerd te scheiden en te beoordelen of iets goed of fout was waardoor we onze oorspronkelijke heelheid verloren hebben. In feite doen we dat vaak nog steeds. In de woorden van de cursus:

 elke dag en iedere minuut van elke dag en elk ogenblik dat iedere minuut bevat, herbeleef je slechts het ene ogenblik waarop de tijd van verschrikking de plaats van de liefde innam”.

Wat toen leek te gebeuren, het moment van afscheiding van onze eenheid gebeurt nu vaak weer en het is zaak dat steeds weer onder ogen te zien. Zijn we aan het oordelen, zijn we aan het scheiden, zijn we aan het aanvallen of verdedigen? Elk moment dat we besluiten dat we ook een andere keuze kunnen maken ontstaat er ruimte en gaan we meer en meer ontdekken dat “de wereld die we zien een uiterlijke weergave is van onze innerlijke toestand”.

Op het diepste niveau bedoelt de cursus dat er dus geen wereld is en we eigenlijk altijd al vrij waren. Alles waarvan we geloven dat het macht over ons heeft, wat van de ander of van de wereld dan ook, wordt dan ons middel om toegang te krijgen tot een denkgeest, waar enkel vrede, vreugde en liefde woont.