Mindfulness training

Kosten: 240,-

Tijden: 10 avonden, maandagen van 19.30-21.30.

Start nieuwe training:23 jan. 2023...

" Van alle trainingen die ik in mijn leven heb gedaan, is dit de training waardoor ik het meest ben veranderd."

 

Zoals we ons lichaam trainen met sport, zo kunnen we ook onze geest trainen met mindfulness. Wie regelmatig mindfulness beoefent is minder vatbaar voor stress, angst, pijn, depressie en woede zo blijkt uit onderzoek. Aandacht, concentratie, innerlijke rust, emotioneel evenwicht en een gevoel van welbevinden nemen toe.

Mindfulness bestaat al heel lang maar is door de Amerikaanse arts en wetenschapper J. Kabat Zinn steeds bekender geworden. Het is een manier van leven waarbij je opener en bewuster in het leven staat. Mindful zijn betekent je aandacht doelbewust richten op je ervaring van dit moment, zonder hierover te oordelen.

In de training leer je anders omgaan met stress, emoties en alle “moetens”. Ook leer je anders naar je gedachten te kijken waardoor mindfulness ook effectief blijkt te zijn bij mensen die veel in hun hoofd zitten of veel piekeren of veel malen. Je leert meer te genieten van de mooie dingen van het leven. Door de macht van denken en doen los te laten, kunnen we met een warme open aandacht leren ons te openen voor wat zich hier en nu aandient.

Belangrijke thema’s zijn: acceptatie, loslaten, omgaan met emotionele en fysieke pijn en “gedachten zijn geen feiten”.

De training kent een zorgvuldige opbouw en er wordt verwacht dat je ook oefeningen en opdrachten thuis uitvoert. De training bestaat uit aandachtsoefeningen, zelfonderzoek, yoga, meditatie en inzichtvragen. Ook krijg je cd’s, een dvd en een werkboek mee naar huis om thuis te oefenen.

SPECIALE ACTIE: Als je iemand meeneemt voor de Mindful gelukkig training, krijg je 20 % korting.

Annuleringsvoorwaarden: Bij afmelding binnen twee weken voor aanvang, rekenen we 50% van de cursusprijs, bij annulering binnen een week voor aanvang betaal je de hele cursusprijs.